Samarbetspartners

Utanförskap breder ut sig i samhället. Vi behöver ta krafttag för att stoppa utvecklingen. Men för att lyckas måste vi hjälpas åt.

I Akta huvudet tror att vi blir bättre tillsammans. Därför vill vi utveckla samarbete med olika aktörer, som utgår från samma värdegrund. Vi tror på att utveckla samarbeten som inspirerar och ger kraft i arbetet med och för alla ungdomar – inte bara fokus på riskgrupper eller ses som problem.

 

Akta huvudet gör en viktig insats för att minska våldet i samhället

- Idéer för livet - Skandia inför omröstning om årets julgåva 2014

-

Hjälp oss förebygga utanförskapet

Vill du utveckla eller använda dig av Akta huvudets koncept? Vill du bidra bidra med dina idéer om förbättringar eller med din kunskap och dina erfarenheter?

Med ett gemensamt engagemang kan vi flytta berg. Det blir möjligt för oss att nå fler ungdomar och få större genomslag. Hör av dig till oss!

Kontakta oss

Våra samarbetspartners

logga_raddningstjansten_vasthk_blue_cmykPrint

 

 

Akta huvudet samarbetar med:

Räddningstjänst Väst– i Varberg och Falkenberg har Räddningstjänst Väst utvecklat en lokal modell, som bygger på Akta huvudets koncept. Med stöd från Allmänna Arvsfonden har alla niondeklassare i Varberg och Falkenberg fått 2 dagar med Akta huvudets grymma skolprogram två läsår i rad.

Unga KRIS Halmstad, har varit med i utveckling av hela konceptet. Med sina erfarenheter har de fått oss att förstå mer om våldets mekanismer och fångat elevernas uppmärksamhet genom att berätta om både usla och bra val genom livet. Frihet är att ta ansvar för sitt liv – lätt att säga men inte alltid lätt att leva. Utan Unga KRIS kommer vi ha svårt att rekrytera föreläsare med förövarperspektivet. Läs mer om Unga KRIS på deras hemsida www.ungakris.se

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft är initiativtagare till Akta huvudet och drev utvecklingen av ny kunskap om mekanismerna och konsekvenserna av gatuvåld under 2009-2013. Pedagogiskt material togs fram – som legat till grund för nuvarande attitydförändrande skolprogram. Vi kommer ha svårt att rekrytera föreläsare med brottsutsattperspektivet utan stöd från Hjärnkraft. Läs mer om dem på deras hemsida www.hjarnkraft.nu

POSH INDUSTRIES har engagerat sig i Akta huvudets koncept och utveckling.  Tillsammans vill vi utveckla ett onlinespel som ska förändra ungdomars inställning till våldet. Spelkaraktären utvecklas av spelaren själv – sen ska karaktären ta sig fram i skolan, hemma och ute på stan med kompisar – och ovänner. I spelet möter karaktären stöddiga elever på skolan, mobbade klasskompisar och kanske springer hen in i en situation som kan leda till våld. Kolla på www.posh.se så får du veta mer om vad de gör.